Nyhedsbrevet, efteråret 2023

Herunder følger en kort opdatering på nyheder fra Turisme Faxe

Turismen i Faxe Kommune

Overnatninger indtil nu

I perioden januar til og med juni 2023 er de samlede overnatningstal steget med 6% i sammenligning med samme periode i 2019. Der er en stigning i både danske og internationale turister, om end der var 114.993 danske overnatninger sammenholdt med 10.285 internationale overnatninger. I lighed med tidligere er der suverænt flere overnatninger placeret på campingpladserne.


Ny app fra Sydsjælland-Møn

Sydsjælland-Møn har udgivet deres nye app "Oplev Sydsjælland-Møn" som kan downloades til mobilen. Den synliggør attraktioner og aktiviteter overfor turister. Appen trækker data fra GuideDanmark, så hvis du ikke har en GuideDanmark side, så giver det ekstra god mening at få den oprettet. Se her hvordan du gør.

Arrangementer for turismeerhvervet i 2023

Der er en række forskellige arrangementer du som erhvervsdrivende i Faxe kommune kan benytte dig af. Se vores arrangementskalender og husk at tilmelde dig.

 

Projekter i 2023

Projektet "De Levende bymidter i St. Heddinge og Faxe Ladeplads" er netop opstartet og har til formål at understøtte erhvervsdrivende (især detailhandel) og foreninger særligt i Faxe Ladeplads med at udvikling aktiviteter og events som skaber liv i Faxe Ladeplads. Projektet afvikles i samspil med Stevns Erhverv, som varetager opgaverne lignende opgaver i St. Heddinge.

Arbejdsgruppen for Destination Gisselfeld har netop afsluttet deres sidste (ud af tre) workshops med fokus på tiltrækning af tyske turister.  

 

Vidensbank

www.turismefaxe.dk er samlingsstedet for den turismeindsats som Faxe Kommune har bevilliget midler til i 2022-2025. Her er der blandt andet udviklet en videnbank du som erhvervsdrivende kan finde relevant og blive inspireret af. Vidensbanken udvikles løbende.

 

Virksomhedsbesøg med fokus på bæredygtighed

Turisme Faxe tilbyder nu, at du kan få en kortlægning af dine bæredygtige praksisser i virksomheder. Det er et møde af en varighed på omkring 3 timer, som vi gratis tilbyder turismevirksomheder. Det kan særligt være mindre virksomheder som kan få gavn af dette. Husk, at du som erhvervsdrivende altid kan bede om et virksomhedsbesøg fra Turisme Faxe, og derved få sparring og viden om turismeudviklingen i vores område. Kontakt os gerne via mail ad@businessfaxe.dk